Křenový bramborák s tvarůžky

nehodnoceno

Toto jídlo obsahuje jen české speciality.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    430 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1801 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    57,9 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    7,2 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    33,6 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    5,4 g

    8 %

    8 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory, křen a česnek nastrouháme najemno, lehce vymačkáme vodu a dáme do mísy. Přidáme sůl, pepř, majoránku a vejce. Přisypeme mouku, větší část křenu a promícháme.
  2. Tvarůžky nejdříve obalíme v mouce, pak je namočíme do bramborákového těsta, dáme na pánev s rozpáleným sádlem a na vršek naneseme další vrstvu těsta.
  3. Syrečkové bramboráky smažíme z každé strany asi 3 minuty na mírném ohni. Po usmažení je dáme okapat na papírový ubrousek.
  4. Hotové bramboráčky posypeme na povrchu ještě zbylým strouhaným křenem a ozdobíme čerstvou majoránkou pro intenzivnější chuť.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Polenta a hlívové ragú

Zdravý oběd, který je hotový za pouhých 35 minut.

Švédské masové kuličky ve smetanové omáčce

K těmto tradičním švédským kuličkám vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.

Pomalu pečené jehněčí kolínko

Máte rádi maso? Pak určitě vyzkoušejte tato luxusní pečená kolínka.