Křenová vejce

nehodnoceno

Tradiční český předkrm plný chuti a pikantnosti.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    400 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1672 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    8,7 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    16,7 g

    26 %

    25 %

  • Tuky

    33,1 g

    51 %

    47 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo (8-10 minut), prudce je zchladíme studenou vodou, oloupeme a podélně rozpůlíme. Vařené žloutky vyjmeme, dáme je do misky a utřeme s lučinou a majonézou dohladka. Vmícháme nastrouhaný křen a podle chuti osolíme.
  2. Okurku omyjeme, osušíme a pak ji škrabkou nakrájíme na tenké dlouhé plátky, které stočíme do roliček. Pomazánku dáme do zdobicího sáčku a nastříkáme ji do bílků i do okurkových roliček.
  3. Papriku omyjeme a nakrájíme na nudličky, salátové listy opereme a necháme okapat. Plněná vejce poprášíme mletou paprikou, ozdobíme roličkami okurky, kouskem citronu, papriky a petrželkou. Obložíme listy salátu a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.

Masové fondue

Fondue nesmí chybět na žádné švýcarské oslavě.

Taštičky se špenátem a sýrem feta

Skvělý předkrm, který můžete podávat teplý i studený.

Špenátový koláč s cibulí a česnekem

Na tomto slaném koláči si pochutná celá rodina.