Králík na švestkách
Králičí maso můžete kombinovat i se sladkým ovocem.
Postup
- Králíka očistíme, opláchneme a osušíme. Maso osolíme, opepříme, obalíme slaninou a ovážeme provázkem. Pak ho obalíme v hladké mouce a opečeme na troše oleje na pánvi dozlatova.
- Maso narovnáme do pekáčku a přidáme k němu nakrájenou cibuli. Trochu podlijeme, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
- Během pečení podléváme lehce slivovicí a přeléváme výpekem. Po půl hodině přidáme švestky bez pecek, pokud máme kompotované, můžeme přilít i trochu šťávy a dopečeme dozlatova. Hřbet pečeme celkem asi 40 minut, stehna o 10 minut déle. Před dokončením přilijeme do pekáče zbytek slivovice.
- Měkké maso vyndáme. Do šťávy přidáme máslo, vmícháme lžičku hladké mouky a provaříme. Hřbet naporcujeme a stehna necháme vcelku. Maso rozdělíme na talíře, přidáme výpek se švestkami a doplníme vhodnou přílohou, například bramborovými knedlíky nebo plackami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
765 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3202 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
20,0 g
23 %
20 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
32,5 g
52 %
48 %
-
Tuky
14,5 g
22 %
21 %
-
nasycené
5,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA