Králičí roláda

1 hodnocení

Tuto králičí roládu vám doporučujeme podávat s rýží.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    646 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2701 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    1,1 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    98,7 g

    157 %

    145 %

  • Tuky

    27,0 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Králičí stehna ostrým nožem vykostíme, naskládáme je tak, aby tvořily plát, který přes mikrotenovou fólii rozklepeme. Osolíme ho, opepříme a posypeme tymiánem.
  2. Mleté maso dáme do mísy a promícháme s vejcem, strouhaným sýrem, hráškem, utřeným česnekem, petrželkou, solí a pepřem.
  3. Plát králičího masa potřeme promíchanou směsí a opatrně ho stočíme do rolády. Převážeme ji provázkem a vložíme do pekáčku.
  4. Roládu podlijeme vodou a poklademe plátky másla. Vložíme ji do trouby a pečeme doměkka. Během pečení roládu podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem. Z měkké rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky. Podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.