Ingredience
Postup
- Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je zchladnout, oloupeme a nastrouháme na struhadle. Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nastrouháme najemno. Slanečkové filety nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme sójovou omáčku, promícháme a necháme odležet.
- Na talíř rozložíme oprané listy salátu tak, aby vytvořily siluetu draka. Na ně navrstvíme nastrouhanou mrkev. Potřeme ji majonézou, na kterou nasypeme nastrouhaná vajíčka. Stále se snažíme vše formovat do tvaru zakrouceného dračího těla.
- Vajíčka opět pokapeme majonézou a vpředu na tuto vrstvu vtiskneme tlamičku vykrojenou z červené papriky. Na vajíčka navršíme vrstvu kostiček solené ryby, překryjeme ji nastrouhanými bramborami a opět potřeme majonézou.
- Nastrouhanou červenou řepu scedíme a necháme okapat. Nudličky řepy naneseme jako poslední vrstvu na draka. Linii dračího těla zvýrazníme hráškem. Z červené papriky vyřežeme tlapy a obočí. Listy salátu upevníme drakovi po stranách hlavy jako uši. Zuby vyznačíme pomocí majonézy nastříkané cukrářským sáčkem.