Korejský drak

Zábavný recept na slaný dort.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    481 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2011 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    16,5 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    13,5 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    39,6 g

    61 %

    57 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je zchladnout, oloupeme a nastrouháme na struhadle. Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nastrouháme najemno. Slanečkové filety nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Přidáme sójovou omáčku, promícháme a necháme odležet.
  2. Na talíř rozložíme oprané listy salátu tak, aby vytvořily siluetu draka. Na ně navrstvíme nastrouhanou mrkev. Potřeme ji majonézou, na kterou nasypeme nastrouhaná vajíčka. Stále se snažíme vše formovat do tvaru zakrouceného dračího těla.
  3. Vajíčka opět pokapeme majonézou a vpředu na tuto vrstvu vtiskneme tlamičku vykrojenou z červené papriky. Na vajíčka navršíme vrstvu kostiček solené ryby, překryjeme ji nastrouhanými bramborami a opět potřeme majonézou.
  4. Nastrouhanou červenou řepu scedíme a necháme okapat. Nudličky řepy naneseme jako poslední vrstvu na draka. Linii dračího těla zvýrazníme hráškem. Z červené papriky vyřežeme tlapy a obočí. Listy salátu upevníme drakovi po stranách hlavy jako uši. Zuby vyznačíme pomocí majonézy nastříkané cukrářským sáčkem.
Autor:

Podobné recepty

Svačinka do skla

Nudí vás klasické jednohubky? Vyzkoušejte tento druh pohoštění.

Pizzetas s pršutem

Na oslavě se po této jednohubce jen zapráší.

Slaný nákyp s kysaným zelím

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí koláč

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte i něco slaného.

Rybí aspik

Maso v aspiku je oblíbenou pochoutkou v Rusku.