Kompot z grilovaného ovoce

K výrobě tohoto dezertu vám postačí pár druhů ovoce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    334 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1397 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    76,2 g

    87 %

    76 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    1,0 g

    2 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukr utavíme na světlý karamel. Zalijeme ho vodou a mícháme ho, dokud se zcela nerozpustí. Sirup dochutíme citronovou šťávou.
  2. Jahody a blumy očistíme a nakrájíme na kousky. Banány oloupeme a podélně rozkrojíme.
  3. Ovoce obalíme v cukru a rozložíme na grilovací pánev. Ze všech stran ho opečeme.
  4. Ovoce rozdělíme do misek a zalijeme ho sirupem. Jednotlivé porce dozdobíme meduňkou.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.