Ingredience
Postup
- Sušenky nadrtíme najemno a zpracujeme se změklým máslem. Hotovou pevnou hmotu natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.
- Tvaroh smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a přidáme citronovou šťávu. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a asi 50 g si odložíme na dozdobení dortu. Zbylou šlehačku vmícháme do tvarohové náplně. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme 5 minut nabobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou ji vlijeme do připravené náplně. Dobře promícháme a náplň nalijeme do formy s nepečeným korpusem.
- Do náplně vmáčkneme kovovou misku s půlkulatým dnem obalenou potravinářskou folií, aby se vytvořil dostatečný prostor pro náplň z kiwi a dort uložíme do ledničky ztuhnout alespoň na 120 minut. Po ztuhnutí misku odstraníme.
- Kiwi oloupeme, nakrájíme na drobné kousky, rozmixujeme a smícháme s cukrem. Dortové želé nebo pektin připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do kiwi. Pak nalijeme na ztuhlý dort a necháme znovu ztuhnout nejméně 4 hodiny. Po ztuhnutí sejmeme formu, povrch ozdobíme zbylou šlehačkou a plátky kiwi.