Karotky s pomerančovou kůrkou

Máte rádi karotku? Na této grilované si jistě pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    177 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    740 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    16,7 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    1,5 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    10,6 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Karotky očistíme a krátce povaříme v mírně osolené vodě tak, aby zůstaly tuhé. Ochladíme je v ledové vodě a necháme okapat.
  2. Gril předehřejeme na střední teplotu. V kastrůlku svaříme rozpuštěné máslo s medem, octem, špetkou soli a pomerančovou kůrou. Do kastrůlku vložíme mrkve a necháme v nálevu krátce potopené.
  3. Pak mrkve z nálevu vyndáme (nejlépe kleštičkami) a položíme napříč na grilovací rošt.
  4. Přikryjeme poklopem a grilujeme 4 - 6 minut, až zkaramelizují. Během grilování mrkvičky obracíme.
  5. Ogrilované mrkve vložíme do zbylé prohřáté zálivky a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.