Kapr se salátem z černé čočky a pohanky
Chcete to letos o svátcích zkusit trochu jinak? Podávejte restované filety z kapra se salátem z černé čočky a pohanky.
Vaření 50 min
bez namáčení
Postup
- Černou čočku namočíme na 120 minut do studené vody. Poté ji propláchneme, zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi 15 minut doměkka. Přebranou a propláchnutou pohanku vaříme ve vodě v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody cca 10 minut a poté necháme dojít pod pokličkou.
- Mezitím očistíme zeleninu. Mrkev nakrájíme na půlkolečka, řapíkatý celer na malé kousky, ředkvičky na měsíčky, cibuli na nudličky a stroužky česneku na tenké plátky.
- V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme všechnu připravenou zeleninu kromě česneku do lehce zlatavé barvy. Poté přidáme česnek a necháme rozvonět. Odstavíme a do pánve vmícháme kopr a scezenou čočku s pohankou. Vše zakapeme vymačkanou šťávou z citronu. Salát dle chuti osolíme a uchováme v teple.
- Očištěné filety z kapra rozkrájíme na porce a z obou stran osolíme a posypeme mletou paprikou a kmínem. V pánvi na rozpáleném oleji opékáme porce kapra nejprve kůží dolů cca 3 minuty. Potom je obrátíme a dopékáme další asi 2 minuty (dle výšky filetů) doměkka a dozlatova. Podáváme společně se salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
575 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2407 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
53,1 g
60 %
53 %
-
Vláknina
16,0 g
53 %
53 %
-
Bílkoviny
50,7 g
80 %
75 %
-
Tuky
14,2 g
22 %
20 %
-
nasycené
3,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA