Kachní pomazánka
Konfitované kachní maso je skvělou surovinou pro přípravu domácí pomazánky, která se hodí nejen na rodinnou oslavu či jinou sváteční příležitost.
Vaření 230 min
bez odležení a chladnutí
Postup
- Kachní stehna očistíme, ochutíme solí a pepřem a necháme odležet asi 60 minut v chladu, aby se sůl vsákla do masa.
- V hrnci rozehřejeme pozvolna sádlo s bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem, plátky kůry a oloupaným česnekem. Stehna přendáme do zapékací mísy a zalijeme horkým sádlem s kořením tak, aby byla celá ponořená. Přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 110 °C asi 180 minut doměkka.
- Upečené stehna vyndáme z omastku a necháme vychladnout. Ze stehen obereme kůži a maso a pokrájíme nadrobno. K masové směsi přidáme asi 1/3 sádla, brandy a důkladně promícháme. Pomazánku dochutíme solí a pepřem a naplníme jí sklenice.
- Pomazánku dobře upěchujeme, aby v ní nezůstal žádný vzduch a zalijeme trochou sádla. (Zbylé sádlo můžeme zamrazit a opětovně použít.) Necháme vychladnout a uzavřeme víčky. Uchováváme v chladničce a spotřebujeme do 3 dnů.
- Pomazánku podáváme například s tmavým chlebem posypanou jarní cibulkou a červenou cibulí. Doplnit ji můžeme ještě kysanými okurčičkami a cibulkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
689 KCal
31 %
29 %
-
Energie
2885 KJ
31 %
29 %
-
Sacharidy
5,2 g
6 %
5 %
-
Vláknina
5,8 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
13,8 g
22 %
20 %
-
Tuky
65,8 g
101 %
94 %
-
nasycené
4,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Paštikový hřbet
Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.
Rösti
Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.
Opilé meruňky
Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.