Kachní pomazánka

Konfitované kachní maso je skvělou surovinou pro přípravu domácí pomazánky, která se hodí nejen na rodinnou oslavu či jinou sváteční příležitost.

Obtížnost

Lehké

Vaření 230 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Kachní stehna očistíme, ochutíme solí a pepřem a necháme odležet asi 60 minut v chladu, aby se sůl vsákla do masa.
  2. V hrnci rozehřejeme pozvolna sádlo s bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem, plátky kůry a oloupaným česnekem. Stehna přendáme do zapékací mísy a zalijeme horkým sádlem s kořením tak, aby byla celá ponořená. Přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 110 °C asi 180 minut doměkka.
  3. Upečené stehna vyndáme z omastku a necháme vychladnout. Ze stehen obereme kůži a maso a pokrájíme nadrobno. K masové směsi přidáme asi 1/3 sádla, brandy a důkladně promícháme. Pomazánku dochutíme solí a pepřem a naplníme jí sklenice.
  4. Pomazánku dobře upěchujeme, aby v ní nezůstal žádný vzduch a zalijeme trochou sádla. (Zbylé sádlo můžeme zamrazit a opětovně použít.) Necháme vychladnout a uzavřeme víčky. Uchováváme v chladničce a spotřebujeme do 3 dnů.
  5. Pomazánku podáváme například s tmavým chlebem posypanou jarní cibulkou a červenou cibulí. Doplnit ji můžeme ještě kysanými okurčičkami a cibulkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    689 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2885 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    5,2 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    13,8 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    65,8 g

    101 %

    94 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.