Kachna na medu

Inspirujte se naším receptem na křehkou kachnu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2319 KCal

    105 %

    97 %

  • Energie

    9703 KJ

    105 %

    97 %

  • Sacharidy

    64,2 g

    73 %

    64 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    67,1 g

    106 %

    99 %

  • Tuky

    198,7 g

    306 %

    284 %

  • nasycené

    66,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kachnu očistíme, omyjeme a dáme do pekáče. V misce rozmícháme med s vývarem, sójovou omáčkou, vínem a špetkou wei-su a soli.
  2. Směsí potřeme kachnu, přiklopíme ji druhým pekáčem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 70 minut doměkka. Během pečení kachnu potíráme zbylou marinádou a přeléváme vypečenou šťávou. V polovině pečení kachnu obrátíme a dopečeme dozlatova.
  3. Upečenou kachnu rozpůlíme a opatrně vykostíme (odstraníme páteř a žeberní kosti). Maso nakrájíme na plátky a urovnáme na mísu nebo talíře. Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu a podáváme je jako přílohu ke kachně. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
  4. Pozn. Víno šao-sing je rýžové víno, které se svou chutí a zlatohnědou barvou podobá vínům chery.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.