Ingredience
Postup
- Kachnu očistíme, omyjeme a dáme do pekáče. V misce rozmícháme med s vývarem, sójovou omáčkou, vínem a špetkou wei-su a soli.
- Směsí potřeme kachnu, přiklopíme ji druhým pekáčem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 70 minut doměkka. Během pečení kachnu potíráme zbylou marinádou a přeléváme vypečenou šťávou. V polovině pečení kachnu obrátíme a dopečeme dozlatova.
- Upečenou kachnu rozpůlíme a opatrně vykostíme (odstraníme páteř a žeberní kosti). Maso nakrájíme na plátky a urovnáme na mísu nebo talíře. Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu a podáváme je jako přílohu ke kachně. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
- Pozn. Víno šao-sing je rýžové víno, které se svou chutí a zlatohnědou barvou podobá vínům chery.