Jehněčí špízy s česnekovým bramborem
Jehněčí maso je báječnou jarní i velikonoční pochoutkou. Zkuste tyto pikantní špízy.
Postup
- Omyté brambory nakrájíme na tenké plátky, ale neprokrajujeme bramboru až na konec. Přendáme na plech s pečicím papírem, zakapeme olejem a posypeme nasekaným česnekem.
- Osolíme je a opepříme a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Kýtu nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme kmín, harissu, česnek, sůl, pepř, šťávu, papriku, olej a promícháme.
- Maso napíchneme na špízy a krátce z obou stran opečeme. Přendáme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
- Rajčata nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a přidáme špízy. Přelijeme je výpekem a přidáme brambory.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
419 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1754 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
29,4 g
33 %
29 %
-
Vláknina
5,6 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
46,0 g
73 %
68 %
-
Tuky
11,8 g
18 %
17 %
-
nasycené
4,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA