Jehněčí špízy s česnekovým bramborem

Jehněčí maso je báječnou jarní i velikonoční pochoutkou. Zkuste tyto pikantní špízy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    419 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1754 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    29,4 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    46,0 g

    73 %

    68 %

  • Tuky

    11,8 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omyté brambory nakrájíme na tenké plátky, ale neprokrajujeme bramboru až na konec. Přendáme na plech s pečicím papírem, zakapeme olejem a posypeme nasekaným česnekem.
  2. Osolíme je a opepříme a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Kýtu nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme kmín, harissu, česnek, sůl, pepř, šťávu, papriku, olej a promícháme.
  3. Maso napíchneme na špízy a krátce z obou stran opečeme. Přendáme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
  4. Rajčata nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a přidáme špízy. Přelijeme je výpekem a přidáme brambory.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Tyrolský gröstl

Tato rakouská specialita je skládá z pár surovin.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Pomalu pečená hovězí kýta

Pokud jste opravdoví labužníci, vyzkoušejte tuto pomalu pečenou hovězí kýtu.