Ingredience
Postup
- Quinou propláchneme několikrát horkou vodou, abychom ji zbavili případné hořkosti. Vaříme ji v 2,5 násobném množství vody asi 15 minut doměkka. Hrášek nasypeme do vroucí vody a vaříme 3–4 minuty. Když změkne, ihned ho slijeme a propláchneme ledovou vodou. Lusky cukrového hrášku a výhonky propereme ve studené vodě a necháme okapat. Ředkvičky očistíme (asi 1 cm zelené natě ponecháme) a rozkrájíme na menší kusy.
- Kotlety omyjeme, osušíme, potřeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Na rozpálené silnostěnné pánvi maso opékáme dozlatova asi 4 minuty z každé strany. Kotlety by měly zůstat uvnitř růžové.
- V misce prošleháme všechny ingredience na zálivku a ochutíme jí uvařenou quinou. Tu rozdělíme do talířů, přidáme připravený hrášek, lusky, výhonky a ředkvičky. Ihned podáváme s opečenými kotletami.