Jehněčí kotlety s quinoou

Tento oběd vám dodá všechny důležité živiny i vitamíny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    889 KCal

    40 %

    37 %

  • Energie

    3719 KJ

    40 %

    37 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    7,8 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    48,5 g

    77 %

    71 %

  • Tuky

    63,0 g

    97 %

    90 %

  • nasycené

    23,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Quinou propláchneme několikrát horkou vodou, abychom ji zbavili případné hořkosti. Vaříme ji v 2,5 násobném množství vody asi 15 minut doměkka. Hrášek nasypeme do vroucí vody a vaříme 3–4 minuty. Když změkne, ihned ho slijeme a propláchneme ledovou vodou. Lusky cukrového hrášku a výhonky propereme ve studené vodě a necháme okapat. Ředkvičky očistíme (asi 1 cm zelené natě ponecháme) a rozkrájíme na menší kusy.
  2. Kotlety omyjeme, osušíme, potřeme olejem a ochutíme solí a pepřem. Na rozpálené silnostěnné pánvi maso opékáme dozlatova asi 4 minuty z každé strany. Kotlety by měly zůstat uvnitř růžové.
  3. V misce prošleháme všechny ingredience na zálivku a ochutíme jí uvařenou quinou. Tu rozdělíme do talířů, přidáme připravený hrášek, lusky, výhonky a ředkvičky. Ihned podáváme s opečenými kotletami.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.