Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo syrová zelenina.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na rýži:

Na marinádu a rybu:

Na pikantní majonézu:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    550 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2299 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    25,5 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    22,9 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    38,7 g

    60 %

    55 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme rýži, mícháme a opékáme 3 minuty. Přidáme 500 ml vody, čtvrt lžičky soli, uvedeme k varu, ztlumíme a 25 minut vaříme. Mezitím smícháme suroviny na marinádu.
  2. Lososa položíme na plech, přelijeme marinádou a necháme čtvrt hodiny marinovat. Pečeme při 190 °C zhruba 20 minut.
  3. V misce smícháme suroviny na majonézu. Nakrájíme očištěné ředkvičky, kedlubnu, cibulku a avokádo. Lusky otevřeme.
  4. Zeleninu rozdělíme do misek, přidáme salátové listy, zázvor, výhonky, rýži i rybu, posypeme mandlemi a podáváme s majonézou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.