Jahodový sirup

V horkých dnech je jahodový sirup skvělým osvěžením. Připravte si ho podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

1 PORCE +

Na 1000 ml sirupu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1092 KCal

    50 %

    45 %

  • Energie

    4567 KJ

    50 %

    45 %

  • Sacharidy

    241,8 g

    275 %

    242 %

  • Vláknina

    27,5 g

    92 %

    92 %

  • Bílkoviny

    11,3 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    5,5 g

    8 %

    8 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce nalijeme 100 ml vody a citronovou šťávu, přidáme cukr a promícháme. Přivedeme k varu a zvolna vaříme.
  2. Mezitím oloupeme zázvor, nastrouháme ho, přidáme k oslazené citronové šťávě a vše svaříme do hustoty sirupu.
  3. Jahody očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a přisypeme do hrnce. Když jsou jahody dobře rozvařené, propasírujeme je přes jemné sítko. Sirup naplníme do čistých lahví a ve vodní lázni zavařujeme ještě 15-20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančový flip

Osvěžující pomerančový koktejl, který se hodí jak na letní počasí tak na štědrovečerní stůl .

Rybízový flip

Zdravý a osvěžující koktej, který si jistě zamilujete.

Vánoční domácí punč

K vánočním časům patří i teplý punč.

Žhavé léto

Chystáte letní party? Překvapte hosty míchanými drinky.