Jahodový Míša koláč

Milujete Míša řezy? Když do nich přidáte jahody a zvolíte zdravější variantu s kokosovou moukou, budete nadšeni.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    407 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1704 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    14,5 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    9,2 g

    15 %

    13 %

  • Tuky

    34,1 g

    52 %

    49 %

  • nasycené

    21,1 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kokosovou mouku propracujeme s kakaem, změklým máslem a vejci. Hotové pevné těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu (průměr 24 cm).
  2. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě. Pak korpus z formy vyndáme.
  3. Změklé máslo vyšleháme na hladký krém a vmícháme tvaroh o pokojové teplotě. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, rozložíme na půlky nakrájené jahody a rozetřeme zbylou náplň.
  4. Koláč uložíme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí povrch potřeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem. Čokoládu necháme ztuhnout a ozdobíme jahodami.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.