Jablečný crumble

Stačí půlhodina a máte hotový jednoduchý dezert z jablek a křupavé drobenky. Připravit ho můžete z jakéhokoli sezonního ovoce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    279 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1167 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    35,6 g

    40 %

    36 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    11,9 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme jádřince. Pokapeme citronovou šťávou a promícháme s rozinkami, 2 lžícemi medu, perníkovým kořením a polovinou nasekaných vloček. Druhou polovinu vloček promícháme s kokosem, 10 g másla a zbylým medem na drobenku.
  2. Jablečnou směs nasypeme do máslem pečlivě vymazaných misek a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C přibližně 20 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.