Husa na kubovi

nehodnoceno

Upečte si na Vánoce ke kubovi husu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    923 KCal

    42 %

    38 %

  • Energie

    3863 KJ

    42 %

    38 %

  • Sacharidy

    69,4 g

    79 %

    69 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    51,9 g

    82 %

    76 %

  • Tuky

    46,8 g

    72 %

    67 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Husí prsa omyjeme a očistíme. Kůži nožem lehce na několika místech prořízneme a prošpikujeme kousky anglické slaniny. Pak maso osolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo a husu ze všech stran opečeme. Přiklopíme a dusíme v troubě asi 25 minut.
  2. Sušené houby namočíme do vlažné vody a necháme asi 60 minut.
  3. Kroupy dobře propláchneme a uvaříme téměř doměkka. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  4. Kroupy promícháme se sušenými houbami, utřeným česnekem, ochutíme majoránkou, kmínem, solí a pepřem.
  5. Směs na kubu dáme do sádlem vymazané zapékací mísy. Rozložíme na ni kousky husích prsou, přelijeme výpekem a dopečeme doměkka. Podáváme posypané opečenou cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Treska se sušenými švestkami a bramborami

Skvělý rybí recept, který stojí za vyzkoušení.