Hrušková povidla

1 hodnocení

S těmito povidly budou domácí buchty chutnat luxusně.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez vaření

Ingredience

1 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1620 KCal

    74 %

    68 %

  • Energie

    6780 KJ

    74 %

    68 %

  • Sacharidy

    338,3 g

    384 %

    338 %

  • Vláknina

    70,7 g

    236 %

    236 %

  • Bílkoviny

    11,4 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omyté hrušky bez jádřinců oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Z citronů vymačkáme šťávu. Nakrájené hrušky nasypeme do velkého kastrolu se silným dnem, přidáme citronovou šťávu a hřebíčky. Pomalu přivedeme k varu a pak teplotu ztlumíme na minimum, aby hrušky jen lehce probublávaly. Během vaření je často promí-cháváme ode dna, protože hrušky sice pustí šťávu, ale snadno se připalují. Vaříme asi 2 hodiny, až směs začne houstnout.
  2. Pak přidáme cukr podle chuti (záleží i na tom, jak byly hrušky zralé a sladké). Vaříme ještě za stálého míchání asi 20 minut, až budou hrušky úplně rozvařené, husté a lepkavé.
  3. Hotová povidla rozdělíme do vyvařených sklenic a povrch pokapeme ovocnou pálenkou. Sklenice uzavřeme víčky a obrátíme je dnem vzhůru. Necháme vychladnout, sklenice opět obrátíme a uložíme na chladné místo.
Autor:

Podobné recepty

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.