Hříbková polévka

nehodnoceno

Možná jste někdy ochutnali hříbkovou polévku z pytlíku, ale tato jí nesahá ani po paty.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    372 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1555 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    7,9 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    28,3 g

    44 %

    40 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šalotkou a brambory oloupeme, hříbky očistíme, šalotku nakrájíme najemno, houby a brambory na menší kousky.
  2. Na másle orestujeme nejdříve houby, po 4 minutách restování dáme čtvrtinu stranou, pak přidáme šalotku. Dál restujeme asi 3 minuty, pak přidáme brambory a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem a tymiánem otrhaným od stonků část necháme na ozdobu.
  3. Na mírném plameni vaříme 30 minut, pak vše rozmixujeme ponorným mixérem. Vrátíme houby a zjemníme smetanou, přivedeme k varu a podáváme posypané tymiánem a například s grissini.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.