Hříbková polévka
Možná jste někdy ochutnali hříbkovou polévku z pytlíku, ale tato jí nesahá ani po paty.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
372 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1555 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
19,4 g
22 %
19 %
-
Vláknina
4,2 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
7,9 g
13 %
12 %
-
Tuky
28,3 g
44 %
40 %
-
nasycené
17,4 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Šalotkou a brambory oloupeme, hříbky očistíme, šalotku nakrájíme najemno, houby a brambory na menší kousky.
- Na másle orestujeme nejdříve houby, po 4 minutách restování dáme čtvrtinu stranou, pak přidáme šalotku. Dál restujeme asi 3 minuty, pak přidáme brambory a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem a tymiánem otrhaným od stonků část necháme na ozdobu.
- Na mírném plameni vaříme 30 minut, pak vše rozmixujeme ponorným mixérem. Vrátíme houby a zjemníme smetanou, přivedeme k varu a podáváme posypané tymiánem a například s grissini.