Hrášková polévka s kerblíkem

Nejen na Zelený čtvrtek, ale kdykoli dostanete chuť na svěží hráškovou polévku s bylinkami, využijete tento bezvadný recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    417 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1744 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    19,9 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    30,4 g

    47 %

    43 %

  • nasycené

    18,2 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sterilovaný hrášek necháme okapat (mražený rozmrazíme). Kerblík opláchneme a lístky nasekáme. Cibuli i česnek oloupeme a oboje nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, cibuli s česnekem na něm osmahneme, přidáme hrášek, kerblík a vše krátce společně orestujeme.
  2. Do hrnce přilijeme vývar, podle chuti osolíme, opepříme a asi 20 minut povaříme. Pak polévku necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ji na pyré, které zjemníme 80 ml smetany.
  3. Bramboru oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a povaříme asi 10 minut v hráškovém pyré. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a na každou porci dáme lžičku smetany, kterou vidličkou roztáhneme do spirály. Posypeme mletou paprikou, ozdobíme bylinkami a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Jarní polévka s bylinkovým svítkem

Báječný vývar plný zeleniny s nadýchanou palačinkou určitě vyzkoušejte. Nakopne vás.

Irská polévka

Vyzkoušejte zajímavou polévku s masem, jak ji vaří v Irsku.

Rajčatová s cizrnou

Tato polévka vás díky cizrně rychle zasytí.

Kuřecí polévka se zeleninou a cizrnou

Uvařte si teplou polévku, která vás zasytí.

Krakovský červený boršč

Pro ty co mají rádi boršč, máme skvělý recept na jeho přípravu.