Úterý 20. dubna 2021, svátek má Marcela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 20. dubna 2021 Marcela

Hrášková polévka s kerblíkem

Nejen na Zelený čtvrtek, ale kdykoli dostanete chuť na svěží hráškovou polévku s bylinkami, využijete tento bezvadný recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    417 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1744 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    19,9 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    30,4 g

    47 %

    43 %

  • nasycené

    18,2 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sterilovaný hrášek necháme okapat (mražený rozmrazíme). Kerblík opláchneme a lístky nasekáme. Cibuli i česnek oloupeme a oboje nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, cibuli s česnekem na něm osmahneme, přidáme hrášek, kerblík a vše krátce společně orestujeme.
  2. Do hrnce přilijeme vývar, podle chuti osolíme, opepříme a asi 20 minut povaříme. Pak polévku necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ji na pyré, které zjemníme 80 ml smetany.
  3. Bramboru oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a povaříme asi 10 minut v hráškovém pyré. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a na každou porci dáme lžičku smetany, kterou vidličkou roztáhneme do spirály. Posypeme mletou paprikou, ozdobíme bylinkami a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Chřestová polévka se slaninou

Lahodná krémová polévka z bílého chřestu bude ještě lepší, když ji doplníte orestovanou anglickou...

Jahodová polévka

Polévky nemusí být jen teplé a slané. Takhle voňavá jahodová dobrota vám dokonale zvedne náladu.

Krémová pórková polévka

Milují ji děti i dospělí a klidně může posloužit jako rychlá jednoduchá večeře pro ty, kdo...

Gazpacho

Osvěžující zeleninová polévka je samozřejmou součástí jídelníčku obyvatel Středomoří. Vychutnat si...

Studená polévka tarator

Tato skvělá balkánská polévka je ideální do horkých letních dnů, ale k chuti přijde i zjara nebo na...

Zobrazit více