Hovězí steak a zelené fazolky ve slanině

nehodnoceno

Po ochutnání se tento pokrm stane jedním z vašich nejoblíbenějších.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na fazolky:

Na hovězí steaky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    734 KCal

    33 %

    31 %

  • Energie

    3070 KJ

    33 %

    31 %

  • Sacharidy

    20,7 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    75,0 g

    119 %

    110 %

  • Tuky

    39,0 g

    60 %

    56 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazolky očistíme a prudce je spaříme ve vroucí silně osolené vodě, přemístíme je do ledové vody a necháme krátce okapat.
  2. Z fazolek vytvoříme „balíčky“, které zabalíme do slaniny, lehce okořeníme čerstvým pepřem, přendáme je na plech, zakapeme olejem a vložíme do trouby předehřáté na 250 °C, pečeme asi 10 minut.
  3. Maso na steaky osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou, následně ho potřeme olivovým olejem a důkladně posypeme solí a pepřem. Rozpálíme velkou nepřilnavou pánev a vložíme na ni steaky, opékáme 3 minuty z každé strany, aby byly středně propečené (medium). Hotové steaky vyjmeme z pánve a necháme 5 minut odpočinout.
  4. Do pánve dáme dvě lžíce másla, přidáme 1 lžíci hladké mouky a krátce restujeme. Směs podlijeme silným hovězím vývarem a necháme provařit, podle chuti osolíme a opepříme. Odpočinuté steaky podáváme s fazolkami. Přelijeme připravenou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.