Ingredience
Postup
- Fazolky očistíme a prudce je spaříme ve vroucí silně osolené vodě, přemístíme je do ledové vody a necháme krátce okapat.
- Z fazolek vytvoříme „balíčky“, které zabalíme do slaniny, lehce okořeníme čerstvým pepřem, přendáme je na plech, zakapeme olejem a vložíme do trouby předehřáté na 250 °C, pečeme asi 10 minut.
- Maso na steaky osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou, následně ho potřeme olivovým olejem a důkladně posypeme solí a pepřem. Rozpálíme velkou nepřilnavou pánev a vložíme na ni steaky, opékáme 3 minuty z každé strany, aby byly středně propečené (medium). Hotové steaky vyjmeme z pánve a necháme 5 minut odpočinout.
- Do pánve dáme dvě lžíce másla, přidáme 1 lžíci hladké mouky a krátce restujeme. Směs podlijeme silným hovězím vývarem a necháme provařit, podle chuti osolíme a opepříme. Odpočinuté steaky podáváme s fazolkami. Přelijeme připravenou omáčkou.