Hovězí s kokosovo-chilli omáčkou
Pomalu tažené hovězí se bude skvěle doplňovat s vařeným bramborem.
Postup
- Maso očistíme, osolíme a opečeme na oleji z každé strany asi 4 minuty. V čisté pánvi na oleji krátce orestujeme koriandr, pepř a kari pastu.
- Vmícháme kokos, nasekané chilli papričky, šalotky a česnek, citronovou trávu, limetové listy, bobkový list a cukr. Opečeme, přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko, přivedeme k varu.
- Svaříme na polovinu a zahustíme škrobem rozmíchaným ve 150 ml vody. Maso přendáme do pekáčku, zalijeme částí kokosové omáčky, zakryjeme a pečeme při 180 °C asi 2 hodiny.
- Hovězí opět přelijeme zbylou omáčkou a ještě hodinu dopékáme. Nakonec ho odkryjeme, přilijeme zbytek omáčky a pečeme dalších 20 minut při 220 °C. Nakrájíme ho a podáváme třeba s bramborami, ozdobené čerstvým koriandrem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
648 KCal
29 %
27 %
-
Energie
2713 KJ
29 %
27 %
-
Sacharidy
24,4 g
28 %
24 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
50,4 g
80 %
74 %
-
Tuky
38,8 g
60 %
55 %
-
nasycené
30,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...