Hovězí maso s houbovou omáčkou
Jak si připravit dokonalou houbovou omáčku a k tomu lahodné a měkké hovězí maso? Zkuste to společně s námi krok za krokem.
Postup
- Špek nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, prošpikujeme kousky slaniny, svážeme provázkem a ze všech stran osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm zprudka maso ze všech stran. Pak ho vyjmeme a přisypeme cibuli. Za stálého míchání restujeme, dokud nezezlátne, pak přidáme nakrájené houby a společně opékáme ještě 3 minuty. Poté zalijeme 400 ml vody a přidáme koření s lístečky tymiánu otrhanými od stonků. Do hrnce vložíme maso a dusíme doměkka asi 90 minut. Během dušení maso podléváme podle potřeby.
- Hotové maso vyjmeme a dáme stranou. Vzniklou tekutinu dolijeme tak, abychom měli cca 700 ml omáčky, a přivedeme k varu. Hladkou mouku rozmícháme v malém množství vody a pak za stálého míchání přilijeme do omáčky. Na mírném plameni vaříme 15 minut, pak přilijeme smetanu a spolu provaříme ještě 5 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Můžeme doplnit např. karlovarským knedlíkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
500 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2091 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
12,6 g
14 %
13 %
-
Vláknina
2,4 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
39,0 g
62 %
57 %
-
Tuky
32,5 g
50 %
46 %
-
nasycené
14,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Jarní poke bowl s lososem
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...