Špek nakrájíme na hranolky.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Maso očistíme a prošpikujeme hranolky slaniny.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Svážeme ho provázkem a ze všech stran osolíme a opepříme.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm zprudka maso ze všech stran.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Maso dáme stranou a přisypeme cibuli.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Pak přidáme nakrájené houby a společně opékáme.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Přidáme koření s lístečky tymiánu otrhanými od stonků.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Do hrnce vložíme zpátky maso.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Poté zalijeme 400 ml vody.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
A dusíme doměkka asi 90 minut. Během dušení maso podléváme podle potřeby.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Hladkou mouku rozmícháme v malém množství vody.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
A za stálého míchání ji přilijeme do omáčky.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Pak přilijeme smetanu a spolu provaříme.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Můžeme doplnit např. karlovarským knedlíkem.
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Houbová omáčka s hovězím
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA
Houbová omáčka s hovězím
Autor: Silva Kolevová, Kulinární studio MAFRA