Ingredience
Postup
- Špek nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, prošpikujeme kousky slaniny, svážeme provázkem a ze všech stran osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm zprudka maso ze všech stran. Pak ho vyjmeme a přisypeme cibuli. Za stálého míchání restujeme, dokud nezezlátne, pak přidáme nakrájené houby a společně opékáme ještě 3 minuty. Poté zalijeme 400 ml vody a přidáme koření s lístečky tymiánu otrhanými od stonků. Do hrnce vložíme maso a dusíme doměkka asi 90 minut. Během dušení maso podléváme podle potřeby.
- Hotové maso vyjmeme a dáme stranou. Vzniklou tekutinu dolijeme tak, abychom měli cca 700 ml omáčky, a přivedeme k varu. Hladkou mouku rozmícháme v malém množství vody a pak za stálého míchání přilijeme do omáčky. Na mírném plameni vaříme 15 minut, pak přilijeme smetanu a spolu provaříme ještě 5 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Můžeme doplnit např. karlovarským knedlíkem.