Hermelín v listovém těstě

Obalovaný, grilovaný nebo nakládaný hermelín už znáte, vyzkoušejte ale zapečený v listovém těstě, je to dobrota.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    607 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2541 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    24,6 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    28,6 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    43,9 g

    68 %

    63 %

  • nasycené

    20,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát. Vykrájíme z něj čtyři stejně velké čtverce.
  2. Každý čtverec potřeme kečupem, posypeme špetkou pepře a na střed položíme hermelín. Důkladně zabalíme ze všech stran, aby sýr nevytekl.
  3. Balíčky potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 minut. Ihned podáváme ozdobený čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.