Harlekýn

Chystáte oslavu? Upečte tento lahodný dort.

Obtížnost

Náročné

Vaření 90 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Kakaová šlehačka:

Světlá šlehačka:

Na dokončení:

Postup

  1. Bílky vyšleháme s polovinou cukru na pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do husté pěny. Pak obě hmoty lehce spojíme a nakonec vmícháme prosátou mouku s kakaem.
  2. Těsto rozetřeme do dortové formy (o průměru 24 cm) vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 45 minut. Korpus necháme vychladnout a pak z vrchu odkrojíme asi 1 cm silný plát, který rozdrobíme na jemné drobečky a uchováme je na obalení dortu. Zbylý korpus vodorovně prokrojíme na 3 díly.
  3. Na kakaovou šlehačku nalijeme smetanu do kastrůlku. Přivedeme k varu, přidáme krupicový cukr a prosáté kakao. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí uložíme do chladničky a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Na druhý krém vyšleháme 500 ml smetany s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Odleženou a vychlazenou kakaovou šlehačku vyšleháme na pevnou pařížskou šlehačku.
  4. Dvě třetiny pařížské šlehačky rozetřeme na spodní díl korpusu. Přiklopíme druhým dílem korpusu a rozetřeme polovinu vanilkové šlehačky. Přiklopíme horním dílem korpusu.
  5. Celý dort potřeme bílou šlehačkou. Strany obalíme v drobečcích z korpusu. Zbylou vanilkovou šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a po obvodě dortu nastříkáme pusinky. Pak naplníme zbylou pařížskou šlehačkou a také ozdobně nastříkáme po obvodu. Nakonec posypeme na hrubo nastrouhanou čokoládou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    343 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1434 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    27,4 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    6,7 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    22,7 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    13,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.