Ingredience
Postup
- Oloupané brambory a očištěnou mrkev s cuketou pokrájíme na kostičky, řapíky celeru na špalíčky. Rajčata nařízneme ve špičce do kříže, spaříme je horkou vodou a oloupeme. Poté je nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli s česnekem a očištěnou feferonku pokrájíme nadrobno.
- V hrnci rozpálíme olej. Orestujeme na něm cibuli a mrkev s celerem. Přidáme brambory, cuketu, česnek, feferonku a také je opečeme. Vše zaprášíme paprikou, zasmahneme, zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Nakonec vmícháme rajčata, čočku a scezené fazole. Guláš dochutíme solí, pepřem a dovaříme doměkka.
- V míse promícháme mouku se solí, práškem do pečiva, paprikou, bylinkami a rozpuštěným tukem. Postupně přiléváme vodu a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme mezi dlaněmi kulaté knedlíky a chvilku je necháme pod utěrkou odpočinout.
- Na dno hrnce nalijeme trochu vody a postavíme pařák. Na pařák naskládáme knedlíky a v páře je vaříme asi 10 minut.