Grilovaný lín s ořechovou nádivkou

Chcete grilovat zdravě? Udělejte si lína s ořechovou nádivkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    454 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1901 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    2,3 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    58,1 g

    92 %

    85 %

  • Tuky

    23,2 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    2,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Líny pečlivě očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme, utřeme se solí a smícháme s citronovou šťávou. Ryby připravenou směsí potřeme. Zakryjeme je fólií a necháme asi 20 minut v chladu odležet.
  2. Rajče vespod nařízneme do kříže, spaříme v horké vodě a oloupeme. Cibuli i jarní cibulku očistíme a nasekáme stejně jako rajče a slaninu nadrobno.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm ořechy se slaninou a cibulí. Pak přidáme jarní cibulku a rajče. Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem a estragonem.
  4. Bříška ryb naplníme ořechovou nádivkou a uzavřeme je špízovými jehlami. Ryby grilujeme při střední teplotě z každé strany asi 15 minut. Podáváme je s bramborami grilovanými v alobalu a čerstvou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.