Ingredience
Postup
- Líny pečlivě očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme, utřeme se solí a smícháme s citronovou šťávou. Ryby připravenou směsí potřeme. Zakryjeme je fólií a necháme asi 20 minut v chladu odležet.
- Rajče vespod nařízneme do kříže, spaříme v horké vodě a oloupeme. Cibuli i jarní cibulku očistíme a nasekáme stejně jako rajče a slaninu nadrobno.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm ořechy se slaninou a cibulí. Pak přidáme jarní cibulku a rajče. Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem a estragonem.
- Bříška ryb naplníme ořechovou nádivkou a uzavřeme je špízovými jehlami. Ryby grilujeme při střední teplotě z každé strany asi 15 minut. Podáváme je s bramborami grilovanými v alobalu a čerstvou zeleninou.