Grilované papriky s rýžovou nádivkou

Grilovat se dá i zdravě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    375 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1568 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    21,9 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    8,5 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    19,6 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    21,6 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    8,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži propláchneme a necháme okapat. Pak ji orestujeme na rozehřátém oleji v kastrolu. Zalijeme ji vývarem a přivedeme k varu. Pod pokličkou ji na velmi mírném ohni podusíme doměkka.
  2. Rýži necháme trochu zchladnout. Pak do ní vmícháme prolisovaný česnek, opražené oříšky, nastrouhaný sýr, nasekané cibulky a nadrobno nakrájená rajčátka. Nádivku dochutíme solí a pepřem.
  3. Papriky omyjeme a podélně nařízneme. Vyjmeme z nich jádřince a naplníme je nádivkou. Převážeme je provázkem, pokapeme olejem a po jedné zabalíme do alobalu. Na grilu je za občasného otáčení pečeme asi 20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Quiche

Hned, jak tento recept uvidíte, budou se vám sbíhat sliny.