Grilované kotlety s olivovým čatní
Je léto - čas grilování. Tak zkuste tyto vepřové kotlety s olivovým čatní a grilovanou kukuřicí.
Vaření 30 min
bez odležení masa
Postup
- Kotlety omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme je, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Potřeme je olejem a necháme v chladničce odležet.
- Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpuštěném másle. Přisypeme cukr, necháme ho zkaramelizovat, zalijeme vínem a rozmícháme.
- Olivy nakrájíme na drobné kostičky. Pomeranč oloupeme a dužinu také nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme a nasekáme. Vše přidáme do hrnce, dochutíme citronovou šťávou a pomerančovou marmeládou. Necháme provařit na mírném ohni.
- Předehřejeme gril a kotlety grilujeme z každé strany 5 minut dozlatova. Kukuřičné klasy očistíme, rozkrájíme na špalíčky a ogrilujeme je ze všech stran. Kotlety podáváme s olivovým čatní a kukuřicí.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1056 KCal
48 %
44 %
-
Energie
4418 KJ
48 %
44 %
-
Sacharidy
66,8 g
76 %
67 %
-
Vláknina
8,4 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
46,9 g
74 %
69 %
-
Tuky
61,2 g
94 %
87 %
-
nasycené
18,5 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA