Grilované kotlety s olivovým čatní

Je léto - čas grilování. Tak zkuste tyto vepřové kotlety s olivovým čatní a grilovanou kukuřicí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez odležení masa

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1056 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4418 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    66,8 g

    76 %

    67 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    46,9 g

    74 %

    69 %

  • Tuky

    61,2 g

    94 %

    87 %

  • nasycené

    18,5 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kotlety omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme je, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Potřeme je olejem a necháme v chladničce odležet.
  2. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpuštěném másle. Přisypeme cukr, necháme ho zkaramelizovat, zalijeme vínem a rozmícháme.
  3. Olivy nakrájíme na drobné kostičky. Pomeranč oloupeme a dužinu také nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme a nasekáme. Vše přidáme do hrnce, dochutíme citronovou šťávou a pomerančovou marmeládou. Necháme provařit na mírném ohni.
  4. Předehřejeme gril a kotlety grilujeme z každé strany 5 minut dozlatova. Kukuřičné klasy očistíme, rozkrájíme na špalíčky a ogrilujeme je ze všech stran. Kotlety podáváme s olivovým čatní a kukuřicí.
Autor:

Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Quiche

Hned, jak tento recept uvidíte, budou se vám sbíhat sliny.

Ratatouille

Nenechte si ujít možnost vyzkoušet tradiční francouzské jídlo.