Grilovaná zmrzlina pod sněhem

V horkých dnech zmrzlina skvěle osvěží. Vyzkoušejte náš recept na grilovanou pochoutku pod sněhem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    211 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    884 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    32,3 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    5,8 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce rozšleháme s cukrem a postupně po částech zašleháme polohrubou mouku. Těsto rozetřeme na plech )vyložený pečicím papírem) ve vrstvě vysoké asi 1 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 10 minut.
  2. Hotové těsto necháme vychladnout a pak vykrájíme kolečka o průměru asi 8 cm. Lehce je potřeme džemem a na každé dáme kopeček zmrzliny. Opatrně je zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do mrazničky.
  3. Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. Dvě lžíce sněhu dáme stranou. Hluboko zmrazenou zmrzlinu vyndáme z alobalu. Cukrářský sáček naplníme sněhem a nastříkáme na zmrzlinové kopečky. Vložíme do rozpáleného grilu a necháme zhnědnout.
  4. Ozdobíme plátky jahod, které přilepíme po obvodu dortíčků pomocí zbývajícího sněhu.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rozetkový koláč

Vyzkoušejte tento moučník z kynutého těsta.

Tvarohový koláč s mandarinkami

Tento koláč uspokojí vaše chutě na sladké.

Višňový koláč

Tento koláč si rychle oblíbíte.