Gazpacho z rajčat

nehodnoceno

Tuto pochoutku původem z Andalusie můžete podávat na talíři jako polévku, ale i jako hustý nápoj do sklenice. Určitě vás v horkých dnech příjemně osvěží.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    822 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3441 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    151,3 g

    172 %

    151 %

  • Vláknina

    17,0 g

    57 %

    57 %

  • Bílkoviny

    27,2 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    10,5 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na kousky. Krajíčky chleba namočíme do vody a pak je s pokrájenou cibulí, česnekem a rajčatovou šťávou rozmixujeme. Přidáme ocet, citronovou šťávu, pokrájená rajčata a okurku (od obojího si dáme po 100 g kostiček stranou) a vše rozmixujeme dohladka. Polévku osolíme, přelijeme do vhodné nádoby s víkem a dáme alespoň na dvě hodiny do chladu. Zbylou pokrájenou zeleninu (paprika, rajčata, okurka) dáme také zvlášť vychladit.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem s utřeným stroužkem česneku a upečeme v troubě dozlatova.
  3. Před podáváním dáme do středu každého talíře hromádku krájené zeleniny, přilijeme vychlazenou polévku. Povrch posypeme drceným pepřem a plátky červené cibule.
Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Kuřecí polévka s vaječnou sedlinou a zeleninou

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s kukuřicí

Uvařte si skvělý vývar podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s vínem a chilli

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.