Gazpacho s avokádem a semínky

Tradiční studená španělská polévka je nejen osvěžující, ale také moc dobrá.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    207 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    865 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    31,4 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    10,6 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jadřince, šalotku a česnek oloupeme. Zeleninu nakrájíme na menší kousky, šalotku nakrájíme na čtvrtky, bazalku otrháme od stonků.
  2. Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Nalijeme do misky a ochutíme solí a pepřem.
  3. Poté přidáme ještě omáčku worchester, vinný ocet a citronovou šťávu. Poté necháme asi 120 minut vychladit.
  4. Před podáváním přidáme na plátky nakrájené a oloupané avokádo, lístky petrželky, nakrájenou chilli papričku, slunečnicová semínka a pokapeme olivovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.