Frankfurtské dortíčky

Frankfurtská delikatesa, kterou musíte vyzkoušet.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na krém:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    430 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1797 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    30,6 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    31,4 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    15,7 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, najemno nastrouhané mandle a mléko. Hotové těsto naplníme do formy na muffiny vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme při 190 °C asi 25 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a vyklopíme na kovovou mřížku.
  2. Po vychladnutí rozkrojíme každý dortíček vodorovně na tři díly. Spodní díl potřeme džemem a slepíme s prostředním dílem.
  3. Pudink připravíme podle návodu na obalu, zašleháme do něj změklé máslo a částí krému potřeme dortíčky, následně slepíme s posledním dílem korpusu. Povrch potřeme krémem a posypeme oříšky, nakonec z krému vytvoříme pusinku a dozdobíme třešní.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.