Fettuccine nero s lososem

K obědu si udělejte tyto zdravé a lahodné těstoviny s rajčaty a lososem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    607 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2538 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    74,6 g

    85 %

    75 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    33,3 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    18,5 g

    29 %

    26 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě na skus (al dente). Lososa nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Rajčátka překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny, oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
  2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj kousky lososa a orestujeme ze všech stran. Přidáme nasekaný česnek a nakrájená cherry rajčátka a také je krátce orestujeme. Pak do pánve vmícháme uvařené okapané těstoviny.
  3. Podlijeme trochou vody z uvařených těstovin, zakapeme limetkovou šťávou, osolíme, opepříme a společně prohřejeme.
  4. Nakonec do pánve přidáme opraný čerstvý špenát. Promícháme, ale už dále tepelně neupravujeme. Při podávání ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.