Farmářský salát s dresinkem z hrubozrnné hořčice
Dokonalá souhra jemného kuřecího masa, koření, ztraceného vejce, křupavé zeleniny a pikantního dresinku dělá z tohoto jednoduchého salátu skvělou večeři pro dny všední i sváteční.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
610 KCal
28 %
25 %
-
Energie
2551 KJ
28 %
25 %
-
Sacharidy
32,9 g
37 %
33 %
-
Vláknina
7,0 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
38,3 g
61 %
56 %
-
Tuky
34,4 g
53 %
49 %
-
nasycené
2,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Omytá a osušená kuřecí prsa posypeme grilovacím kořením, nasucho zprudka opečeme na teflonové pánvi a uložíme na stranu. Na stejné pánvi také zhruba 1 minutu restujeme na kousky nakrájenou kukuřici.
- Mezitím si uvaříme v osolené vodě brambory se slupkou a v druhém hrnci uvaříme také zelené fazolky.
- V dalším hrnci pak přivedeme k varu osolenou vodu s octem v poměru 4:1. Pomocí vařečky vytvoříme slabý vír a těsně nad hladinou do něj vyklepneme vejce. Vaříme asi 2 minuty, opatrně vyndáme naběračkou s dírami a dáme stranou. Tak pokračujeme i se zbylými vajíčky.
- Majonézu smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje, hrubozrnnou hořčicí a citronovou šťávou. Dresink vmícháme do nakrájeného římského salátu a rukoly.
- Před podáváním do salátu přidáme na půlky překrojené brambory, nakrájené zelené fazolky, kousky opečené kukuřice, podle chuti osolíme a opepříme.
- Salát podáváme s kuřecím masem a ztraceným vejcem.