Eklérky s vanilkovou pěnou a jahodami
Upečte si podle našeho receptu skvělý francouzský dezert.
Vaření 80 min
bez chladnutí
Postup
- Vodu s olejem a solí přivedeme k varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání provaříme na bílé dno. Hmotu mícháme do vychladnutí a pak postupně vešleháme vejce.
- Těsto naplníme do sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na plech pomazaný olejem stejně velké oválné korpusy. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 20 minut dozlatova.
- V mléce rozmícháme cukr a pudink. Za stálého míchání provaříme 3 minuty. Pak vymícháme do úplného vychladnutí a vyšleháme společně s mascarpone.
- Vychladlé korpusy podélně prokrojíme a nastříkáme do nich krém. Poklademe očistěnými plátky jahod a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
455 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1904 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
86,6 g
98 %
87 %
-
Vláknina
0,9 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
4,3 g
7 %
6 %
-
Tuky
9,7 g
15 %
14 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.