Eklérky s vanilkovou pěnou a jahodami

Upečte si podle našeho receptu skvělý francouzský dezert.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

bez chladnutí

Ingredience

18 PORCE +

Korpus:

Krém:

Dokončení:

Postup

  1. Vodu s olejem a solí přivedeme k varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání provaříme na bílé dno. Hmotu mícháme do vychladnutí a pak postupně vešleháme vejce.
  2. Těsto naplníme do sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na plech pomazaný olejem stejně velké oválné korpusy. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 20 minut dozlatova.
  3. V mléce rozmícháme cukr a pudink. Za stálého míchání provaříme 3 minuty. Pak vymícháme do úplného vychladnutí a vyšleháme společně s mascarpone.
  4. Vychladlé korpusy podélně prokrojíme a nastříkáme do nich krém. Poklademe očistěnými plátky jahod a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    455 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1904 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    86,6 g

    98 %

    87 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    9,7 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.