Dušená zelenina zapečená s volským okem

Zdravá snídaně nebo svačina.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    176 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    735 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    9,0 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    9,3 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechnu zeleninu důkladně opereme pod tekoucí vodou. Brokolici rozdělíme na růžičky. Papriku nakrájíme na proužky a zelené fazolky překrojíme. Jarní cibulku nasekáme.
  2. V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm nejprve cibulku a potom přidáme mrkev, brokolici, fazolky a papriku. Dochutíme solí a pepřem a vše orestujeme.
  3. Zeleninu přesypeme do zapékací misky, vložíme ji do předehřáté trouby a zapékáme 20 minut při 180 °C. Na rozpečenou zeleninu rozklepneme navrch vejce a necháme dalších 10 minut zapékat. Zeleninu můžeme rozdělit i do čtyřech menších zapékacích misek a každou porci zapéct zvlášť.
Autor:

Podobné recepty

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.

Ztracená vejce se špenátem

Vydatná snídaně, která vás zasytí na delší dobu.

Sýrová omeleta plněná špenátem

Nastartujte ráno vydatnou snídaní.

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.