Dušená zelenina zapečená s volským okem
Zdravá snídaně nebo svačina.
Postup
- Všechnu zeleninu důkladně opereme pod tekoucí vodou. Brokolici rozdělíme na růžičky. Papriku nakrájíme na proužky a zelené fazolky překrojíme. Jarní cibulku nasekáme.
- V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm nejprve cibulku a potom přidáme mrkev, brokolici, fazolky a papriku. Dochutíme solí a pepřem a vše orestujeme.
- Zeleninu přesypeme do zapékací misky, vložíme ji do předehřáté trouby a zapékáme 20 minut při 180 °C. Na rozpečenou zeleninu rozklepneme navrch vejce a necháme dalších 10 minut zapékat. Zeleninu můžeme rozdělit i do čtyřech menších zapékacích misek a každou porci zapéct zvlášť.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
176 KCal
8 %
7 %
-
Energie
735 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
9,0 g
10 %
9 %
-
Vláknina
6,4 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
10,9 g
17 %
16 %
-
Tuky
9,3 g
14 %
13 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA