Domácí burgery s marinovanou cibulkou

Máte chuť na hamburger? Zkuste tento domácí s marinovanou cibulkou. Bude vám moc chutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na cibulku:

Na burgery:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    976 KCal

    44 %

    41 %

  • Energie

    4083 KJ

    44 %

    41 %

  • Sacharidy

    48,3 g

    55 %

    48 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    52,0 g

    83 %

    77 %

  • Tuky

    61,7 g

    95 %

    88 %

  • nasycené

    16,3 g

  • trans-mastné

    1,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a v misce je promícháme s octem, solí a cukrem. Majonézu smícháme s citronovou kůrou a šťávou.
  2. Bulky rozpůlíme a na plechu s pečicím papírem je se slaninou pečeme při 180°C asi 5 minut. Z masa vytvarujeme kuličky a lehce je mezi dlaněmi rozmáčkneme.
  3. Maso osolíme, opepříme a opečeme je v rozpálené pánvi z obou stran, z každé strany asi dvě minuty. Bulky vyjmeme z trouby a na plechu pečeme maso i se slaninou asi 5 minut.
  4. Bulky pomažeme majonézou, poklademe listem salátu, pak položíme maso, kousek hermelínu a marinovanou cibulku. Přiklopíme druhou půlkou bulky a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Pečený králík

Co takhle si na oběd udělat jídlo plné bílkovin a vitaminu B2?

Pivní guláš

Vynikající gulášek, kterému nikdo neodolá.