Ingredience
Postup
- Luštěniny předem namočíme a necháme alespoň hodinu nabobtnat. Pak je propláchneme a slijeme. Luštěniny vsypeme do hrnce, přidáme sezam a zalijeme vodou. Uvaříme je doměkka (čas varu záleží na použitém druhu).
- Mezitím si připravíme tarku. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. V pánvi rozpustíme ghí. Přidáme cibuli a na mírném ohni ji osmažíme dozlatova. Pak přidáme česnek, nasekanou chilli papričku a římský kmín a společně krátce opečeme.
- Až budou luštěniny téměř měkké, osolíme je, přidáme koriandr a kurkumu a dovaříme.
- Úplně měkké luštěniny můžeme pro lepší stravitelnost rozmixovat. Dochutíme je zázvorovou a citronovou šťávou a podáváme s tarkou.