Ďábelský špíz

Budou se vám z nich dělat boule za ušima.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    347 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1452 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    7,3 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    44,1 g

    70 %

    65 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Roštěnou i krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na středně velké kostky. Klobásu nakrájíme na špalíčky, které ještě nařízneme do kříže. Cibule oloupeme a rozpůlíme. Feferonky omyjeme, osušíme a ponecháme vcelku.
  2. Na špízy napichujeme střídavě hovězí maso, cibuli, feferonku, klobásu, několikrát přeložený plátek slaniny a krůtí maso. Vše osolíme, opepříme a necháme rozležet v chladničce, nejlépe přes noc.
  3. Pečeme na rozpáleném grilu asi 6 minut, během grilování špízy několikrát obrátíme. Rozdělíme na talíře a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.