Doporučujeme

Acidofilní kakaový koláč

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Acidofilní kakaový koláč

  • 0
Tento rychlý a snadný koláč je vhodný pro lidi, kteří mají problém s trávením kynutých těst, nebo kypřícího prášku. Podáváme studený, na kostky nakájený, s trochou zakysané smetany, nebo klidně bez. Osvědčilo se nám promázání malinovou marmeládou.

Doba přípravy
10 min + 30 min pečení

35 dkg hladké mouky
30 dkg cukru písek
1 lžička mleté skořice
1 lžička jedlé sody
2-3 lžíce kakaa holandského typu
1 vejce
1/2 l acidofilního mléka
2 dcl oleje

Do velké mísy dáme všechny suché přísady a důkladněje promícháme. Přidáme zbylé ingredience a promícháme. Celé nalijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného velkého plechu.
Pečeme na 175 stupňů přibližně půl hodiny. Upečenost testujeme špejlí, měla by vyjít ven s malými drobečky.


  • Vybrali jsme pro Vás