Čokoládové pralinky se slaným karamelem

Domácími pralinkami uděláte radost dvojnásob.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez chlazení a mražení

Ingredience

25 PORCE +

Dohotovení:

Karamel:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    189 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    791 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    16,5 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    11,9 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Smetanu přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme arašídové máslo, karamelové salko a sůl.
  2. Hmotu nalijeme do malé čtvercové misky vyložené potravinářskou folií a necháme v chladničce asi 120 minut tuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme, folii odtrhneme a nakrájíme na čtverce 4 x 4 cm. Čtverečky dáme asi na 20 minut zmrazit.
  3. Mléčnou čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni a pomocí vidličky do ní namáčíme bonbony. Vždy necháme na vidličce dobře okapat. Pak položíme na pečicí papír a necháme čokoládu ztuhnout.
  4. Cukr nasypeme do kastrůlku se silným dnem a necháme pozvolna zkaramelizovat. Odstavíme, přidáme sůl, vlijeme na plech potřený olejem a necháme ztuhnout. Karamel pak prsty rozmačkáme na menší kousky a použijeme na zdobení bonbonů
Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.