Ingredience
Postup
- Smetanu přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme arašídové máslo, karamelové salko a sůl.
- Hmotu nalijeme do malé čtvercové misky vyložené potravinářskou folií a necháme v chladničce asi 120 minut tuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme, folii odtrhneme a nakrájíme na čtverce 4 x 4 cm. Čtverečky dáme asi na 20 minut zmrazit.
- Mléčnou čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni a pomocí vidličky do ní namáčíme bonbony. Vždy necháme na vidličce dobře okapat. Pak položíme na pečicí papír a necháme čokoládu ztuhnout.
- Cukr nasypeme do kastrůlku se silným dnem a necháme pozvolna zkaramelizovat. Odstavíme, přidáme sůl, vlijeme na plech potřený olejem a necháme ztuhnout. Karamel pak prsty rozmačkáme na menší kousky a použijeme na zdobení bonbonů