Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme s kakaem a smícháme se špetkou soli, cukrem a dření z vanilkového lusku. Přidáme 120 g na kousky nakrájeného másla a žloutek. Vypracujeme pevné těsto, které necháme odležet 60 minut v chladničce.
- Poté ho rozválíme na plát silný asi 4 mm a vyložíme jím menší formu ve tvaru srdce. Těsto přitiskneme ke stranám, okraje zarovnáme rádýlkem a dno propícháme vidličkou. Na těsto položíme alobal, zatížíme fazolemi a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Odstraníme alobal s luštěninami a dopékáme dalších 15 minut. Korpus necháme vychladnout ve formě a pak vyjmeme.
- Oba druhy čokolády nakrájíme na drobné kousky a dáme společně se zbylým máslem pokojové teploty do ohnivzdorné misky. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a necháme zchladnout (cca na 80 °C). Pak ji vlijeme na čokoládu s máslem, přidáme brandy a vymícháme metličkou dohladka. (Příliš nešleháme, aby se nevytvořily bublinky.) Náplň ochutíme mletým chilli a nalijeme do korpusu.
- Papírový kornoutek naplníme rozpuštěnou růžovou polevou a po obvodě srdce nastříkáme do náplně tečky. Párátkem je protáhneme do tvaru srdíček. Dort necháme zatuhnout v chladničce. Před podáváním ho dozdobíme malinami, chilli nitěmi a moučkovým cukrem.