Čokoládové lanýžové srdce

Upečte své lásce dort ve tvaru srdce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 65 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    861 KCal

    39 %

    36 %

  • Energie

    3601 KJ

    39 %

    36 %

  • Sacharidy

    54,5 g

    62 %

    54 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    64,5 g

    99 %

    92 %

  • nasycené

    38,7 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme s kakaem a smícháme se špetkou soli, cukrem a dření z vanilkového lusku. Přidáme 120 g na kousky nakrájeného másla a žloutek. Vypracujeme pevné těsto, které necháme odležet 60 minut v chladničce.
  2. Poté ho rozválíme na plát silný asi 4 mm a vyložíme jím menší formu ve tvaru srdce. Těsto přitiskneme ke stranám, okraje zarovnáme rádýlkem a dno propícháme vidličkou. Na těsto položíme alobal, zatížíme fazolemi a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Odstraníme alobal s luštěninami a dopékáme dalších 15 minut. Korpus necháme vychladnout ve formě a pak vyjmeme.
  3. Oba druhy čokolády nakrájíme na drobné kousky a dáme společně se zbylým máslem pokojové teploty do ohnivzdorné misky. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a necháme zchladnout (cca na 80 °C). Pak ji vlijeme na čokoládu s máslem, přidáme brandy a vymícháme metličkou dohladka. (Příliš nešleháme, aby se nevytvořily bublinky.) Náplň ochutíme mletým chilli a nalijeme do korpusu.
  4. Papírový kornoutek naplníme rozpuštěnou růžovou polevou a po obvodě srdce nastříkáme do náplně tečky. Párátkem je protáhneme do tvaru srdíček. Dort necháme zatuhnout v chladničce. Před podáváním ho dozdobíme malinami, chilli nitěmi a moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.