Čočkové bramboráčky s pikantním dipem
Pokud jste ještě neochutnali čočkové bramboráky, pojďte se pustit do vaření. Jejich chuť vás ohromí.
Postup
- Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Oloupané brambory a mrkev nastrouháme najemno.
- Brambory a mrkev smícháme v míse s uvařenou čočkou, prolisovaným česnekem, nakrájenou cibulí, moukou, vejci, kořením a solí. V pánvi rozehřejeme trochu oleje.
- Těsto lijeme do pánve naběračkou a rozprostřeme. Bramboráčky opékáme na středním plameni z každé strany asi 4 minuty.
- Smícháme suroviny na dip, sůl a pepř. Podáváme k bramboráčkům posypaným petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
89 KCal
4 %
4 %
-
Energie
374 KJ
4 %
4 %
-
Sacharidy
11,6 g
13 %
12 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
5,1 g
8 %
8 %
-
Tuky
1,8 g
3 %
3 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...