Čočkové bramboráčky s pikantním dipem

Pokud jste ještě neochutnali čočkové bramboráky, pojďte se pustit do vaření. Jejich chuť vás ohromí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 29 min

Ingredience

10 PORCE +

Na bramboráčky:

Na dip:

Postup

  1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Oloupané brambory a mrkev nastrouháme najemno.
  2. Brambory a mrkev smícháme v míse s uvařenou čočkou, prolisovaným česnekem, nakrájenou cibulí, moukou, vejci, kořením a solí. V pánvi rozehřejeme trochu oleje.
  3. Těsto lijeme do pánve naběračkou a rozprostřeme. Bramboráčky opékáme na středním plameni z každé strany asi 4 minuty.
  4. Smícháme suroviny na dip, sůl a pepř. Podáváme k bramboráčkům posypaným petrželkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    89 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    374 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    11,6 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.